Over Wajer

De naam Wajer is inmiddels echt een begrip in de internationale jachtbouw. Als familiebedrijf met meer dan 150 medewerkers, zijn we daar enorm trots op. We staan niet alleen bekend om onze jachten, maar ook om de ongeëvenaarde service die wij wereldwijd aan onze klanten bieden. Want eigenaar zijn van een Wajer betekent maximaal vaarplezier, “without a worry”.

Werken bij Wajer

Bij Wajer gaan we volle kracht vooruit, daarom zijn we altijd op zoek naar nieuwe mensen. Zowel op de werf in Heeg (Friesland) als op het sales- en marketingkantoor in Amsterdam. Zoek je graag het avontuur in het buitenland op? Wellicht past een functie in één van onze service hubs in Zuid-Frankrijk, Mallorca of Ibiza bij jou. 

Werken bij Wajer betekent onderdeel zijn van een team van gedreven mensen die passie hebben voor het mooie Nederlandse product dat wij maken. Of je op zoek bent naar een technische functie op de werf of juist het salesteam wil versterken, we hebben plek voor talent in verschillende vakgebieden. Lees hier meer over de openstaande vacatures en ervaringen van Wajer medewerkers.

De Werf

Per jaar bouwen we op de werf in Friesland zo’n 40-50 jachten, van de Wajer 38 tot de Wajer 55. Hoewel ze stuk voor stuk in Nederland gebouwd worden, gaan onze jachten de hele wereld over. Vaak als dagboot bij vakantiehuizen, maar ook als tender van superjachten. De naam Wajer is inmiddels echt een begrip in de internationale jachtbouw. Als familiebedrijf met meer dan 150 medewerkers, zijn we daar enorm trots op. We staan niet alleen bekend om onze jachten, maar ook om de ongeëvenaarde service die wij wereldwijd aan onze klanten bieden. Want eigenaar zijn van een Wajer betekent maximaal vaarplezier, “without a worry”. 

Familiebedrijf

Al bijna drie decennia is de Wajer-naam bekend in het topsegment van de luxe jachtbouw.  In 1992 startte Dorus Wajer in zijn woonplaats Loosdrecht met de bouw van de eerste Kapiteinssloep voor de Nederlandse markt. Dat was al gauw zo’n succes dat hij de werf verhuisde naar Heeg, Friesland. 

Zo’n 14 jaar en 300 Kapiteinssloepen verder, ontwikkelde Dorus de Wajer 37. Een snelvarend en zeewaardig jacht waarop je, net als bij de sloep, met veel mensen buiten kunt zitten. Gelijk na de introductie in 2006 werd de 37 verkozen tot HISWA boot van het jaar. 

In 2010 voegde zijn zoon Dries (toen 23 jaar) zich bij het bedrijf en ging met de Wajer 37 de grens over. Een aantal jaar later voeren er tientallen Wajers rond in de Middellandse Zee en werd de vloot uitgebreid met de Wajer 38 en 55. Inmiddels heeft Dries de leiding over het bedrijf en is overal ter wereld wel een Wajer te vinden.
 

Wajer in beeld

Graag nodigen we je uit om hier enkele interviews en video’s te bekijken die over Wajer zijn gemaakt in de afgelopen jaren. Het geeft een goed beeld van het bedrijf Wajer Yachts en van de mensen die het bedrijf gebracht hebben, waar het vandaag is.

De Werf


Hoewel we op verschillende plekken ter wereld gevestigd zijn, is de werf in Heeg (Friesland) het kloppend hart van ons bedrijf. Met een team van circa 140 collega’s werken we daar aan de ontwikkeling, het design, de bouw en het testen van de jachten, totdat ze helemaal klaar zijn voor oplevering. Klanten komen er geregeld langs om naar hun jacht (in aanbouw) te kijken, begeleid door de collega’s van het salesteam. Daarnaast is onze financiële- en HR afdeling er gevestigd en is Heeg de thuisbasis voor het Management Team.

Management & Organisatie


Bij Wajer zoeken we altijd naar energieke en ambitieuze mensen die met ons mee willen groeien. Dat geldt voor onze productiefaciliteiten en servicehubs maar zeker ook voor onze kantoormedewerkers. Omdat we in kleine teams werken zijn onze business-ondersteunende functies heel dynamisch en veelomvattend. Je moet dan denken aan financieel/administratieve functies (in Heeg), of vacatures in het marketing- of salesteam (locatie Amsterdam). 

Wajer Hubs


Naast het bouwen van de beste en mooiste jachten ter wereld, is onze belangrijkste doelstelling om onze klanten volledig te ontzorgen. Vanuit onze hubs in Amsterdam, de Côte d’Azur, Ibiza en Mallorca verlenen wij service op het hoogste niveau. Onze klanten kunnen bij hun lokale hub terecht voor bijvoorbeeld technische ondersteuning, onderhoud, schoonmaak en het leveren van een captain en crew. Ook geven wij onze klanten advies over vaarroutes, maken we restaurantreserveringen, regelen we airport pick-ups en organiseren we (weekend)trips met de boot. Kortom, álles voor een perfecte dag op het water.

Summer Crew


In onze servicehubs in Amsterdam, de Côte d’Azur, Ibiza en Mallorca staan onze captains & crew klaar om klanten te ondersteunen binnen ons Summer Care programma. Klanten kunnen dit programma afnemen gedurende de zomermaanden en op die manier 24/7 gebruik maken van onze services. Die services bestaan, naast de technische ondersteuning, o.a. uit het (dagelijks) schoonmaken, bevoorraden en afdekken van de jachten en indien gewenst het leveren van een (vaste) captain.
De gehele crew doorloopt voorafgaand aan het zomerseizoen de Wajer Academy. Dit is een interne cursus gericht op o.a. de techniek en vaareigenschappen van de Wajers, de vaargebieden rondom de hubs, omgangsnormen en huisregels. Na het succesvol afleggen van het theorie-examen volgt een praktijk weekend in Zuid-Frankrijk, zodat alle deckhands en captains klaargestoomd zijn voor het vaarseizoen. 

Stage


Wij bieden jong talent graag de mogelijkheid om ervaring op te doen binnen ons bedrijf en meer te leren over een bepaald vakgebied, van jachtbouw tot events en sales. Een BBL traject of het schrijven van een afstudeerscriptie is in sommige gevallen ook mogelijk. We gaan graag met jou in gesprek om te zien of we jou kunnen helpen met je leerdoelen. 

Waar pas jij het beste?

 

Mis nooit meer de nieuwste Wajer updates

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

 

 

 

 

 

 

Mis nooit meer de nieuwste Wajer updates

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

 

 

Volg ons op:

Volg ons op: